Piele naturală vs. piele sintetică


 

Există mai multe criterii pe baza cărora pot fi analizate asemănările și diferențele dintre cele două materiale. În mod evident, ambele presupun atât plusuri, cât și minusuri.

În primul rând, din punct de vedere al prețului plătit de cumpărător, acesta este mult mai scăzut în cazul articolelor din piele artificială. Acest lucru este explicat însă, de durabilitatea și rezistența pe care le oferă cele două. Pielea naturală este o investiție mult mai bună pe termen lung. Aspectul va rămâne plăcut chiar și după un număr mare de purtări. 

Din punctul de vedere al întreținerii, ambele materiale trebuie îngrijite cu substanțe specifice pentru a maximiza durata de utilizare. Spre deosebire de pielea naturală, totuși, cea sintetica nu necesită lustruire. Cu toate acestea, în prezent există variante accesibile și simple pentru ambele – spre exemplu produse sub formă de spray.

În ceea ce privește textura – piele box, lăcuită sau întoarsă, veți găsi toate variantele în cazul ambelor materiale. Cu toate acestea, în special în cazul pielii întoarse, cea naturală arată mult mai bine și mai calitativ.

De asemenea, confortul pentru o purtare mai îndelungată este cu siguranță în favoarea produselor din piele naturală. Acestea păstrază mai bine caldură, împiedică infiltrarea apei și previn apariția bătăturilor. Deoarece pielea sintetică este mai rigidă, sunt mai multe șanse ca acest tip de ghete să cauzeze răni la nivelul picioarelor. Un alt dezavantaj al pielii artificiale este gradul mare de permeabilitate.

Versatilitatea este un alt aspect de care trebuie să se țină seama. Pielea naturală conferă aspect elegant, distins și permite realizarea ținutelor office, elegante, urbane de efect. O pereche de ghete din piele naturală combinate cu bluze damă, blugi și veste lungi ajută la desăvârșirea unui look șic elegant impecabil. Pe de altă parte ghetele din piele sintetică asigură confort sunt sustenabile și pot fi exploatate în condiții intense. 

Oricare ar fi alegerea dumneavoastră în urma punerii în balanță a aspectelor pozitive și negative, trebuie să știți că există o diversitate extrem de mare de modele de ghete. Modelul nu va reprezenta sub nicio formă un criteriu afectat de materialul din care este realizată piesa. Alegeți ce este pe placul și nevoile dumneavoastră!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii