5 locuri din jurul Brașovului pe care merită să le vizitezi


 

1. Castelul Peleș - Unul dintre cele mai frumoase castele din România și poate chiar din Europa se află în Sinaia. Dacă dorești să îl vizitezi, trebuie să știi că până pe 10 mai 2022 acesta va fi închis în zilele de luni și marți. Astfel, programul în zilele de miercuri este între orele 10:00 și 16:15, în timp ce joi - duminică de la orele 9:15 până la 16:15. Casa de bilete se închide la ora 16:10, în timp ce între 12:30 și 13:00 va fi o pauză pentru aerisirea spațiilor. Pentru expoziția de bază, prețul unui bilet pentru adulți este de 40 lei, pensionarii plătesc 20 de lei, iar elevii și studenții 10 lei. Cei care doresc și turul opțional vor plăti dublu. De asemenea, dacă ajungi în Sinaia, este de recomandat să vizitezi și Castelul Pelișor. Programul este același.

2. Castelul Bran - Este unul dintre cele mai populare obiective turistice din țara noastră. Anual, sute de mii de oameni trec pragul acestui castel faimos în întreaga lume pentru a afla mai multe despre legenda lui Dracula. În zilele de luni, castelul este deschis între orele 12:00 și 16:00, iar de marți până duminică de la 9:00 la 16:00. Adulții plătesc 45 de lei pentru un bilet, pensionarii 35 de lei, studenții 25 de lei, iar elevii 10 lei. Castelul Bran a ajuns un obiectiv turistic recunoscut la nivel internațional datorită legendei lui Dracula, prezentă în peste 300 de filme, piese de teatru, cărți și chiar și zeci de jocuri. Unul dintre jocurile despre Dracula poate fi accesat pe NetBet Cazino. Se numește Dracula și a fost lansat de compania NetEnt în 2015. Printre simbolurile prezente în acest joc sunt Dracula, un cerșetor, un bețiv și o doamnă. Jocul poate fi accesat la NetBet, operator pe platforma căruia utilizatorii se pot distra și în secțiunea pariuri sportive NetBet, dar și la jocuri de poker, table, ruletă și blackjack.

3. Satul Prejmer - Se află la doar 15 kilometri de Brașov și este considerat unul dintre cele mai frumoase sate săsești din țara noastră. Are o arhitectură deosebită, iar oamenii din aceste locuri sunt foarte primitori. În plus, în istorie acesta este și satul cu 1.000 de izvoare. Păstrăvăriile de aici sunt și ele celebre în toată țara. Prejmer mai este locul în care se găsește și cea mai mare biserică fortificată din România, care are ziduri înalte de 12 metri și un aspect gotic. Cetatea Țărănească face parte din patrimoniul cultural UNESCO.

4. Templul Ursitelor de la Șinca Veche - Se află la aproximativ 45 de kilometri de Brașov și este un loc încărcat de legende și povești. Localnicii susțin că vechimea templului este de peste 7.000 de ani. În schimb, istoricii susțin că locul ar fi fost construit în anul 1742. Totuși, energia întâlnită aici este rară. Iar una dintre cele mai populare legende arată că o copilă mută s-a pierdut aici, dar brusc a început să vorbească și acesta a fost și modul în care tatăl său a găsit-o. De atunci, se spune că dacă îți pui o dorință în acest loc ea se va îndeplini.

5. Satul Viscri - Prințul Charles deține o locuință în acest loc, devenit foarte cunoscut în întreaga țară. Aici vei găsi un sat autentic săsesc, cu multe locuințe vopsite în culori intense. Este o locație tocmai bună pentru o escapadă, în care vei putea face plimbări cu trăsura, drumeții cu bicicleta și să vizitezi Biserica Fortificată.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii