Cat de important e un mouse

Mouse-ul, in denumirea in limba romana "soarece", este unul din obiectele periferice cu care poti controla un cursor pe ecranul calculatorului. Acesta e si unul dispozitivele cele mai importante pentru cei care lucreaza in domenii cum ar fi design-ul grafic, arhitectura, munca de birou, sau chiar jocurile video. Un fapt mai putin stiut, industria jocurilor video pe calculator este in continua dezvoltare si capata din ce in ce mai multi membri in fiecare an. Spre deosebire de console, care nu pot fi imbunatatite cu noi componente, un calculator poate fi adus la noi standarde relativ usor ceea a ajutat la dezvoltarea concursurile cu premii de milioane de dolari pentru jucatori.

Mouse-ul e cea mai importanta unealta pentru jucatorii de Starcraft. Acest joc video este sport national in Coreea de Sud, iar premiile concursurilor de anul trecut au depasit 20 de milioane de dolari. Principalul tel al jocului este sa iti infrangi adversarul printr-o strategie cat mai avantajoasa, iar asta se traduce in actiuni pe minut. Aceasta metoda de masurare se refera la numarul de clicuri si precizia comenzilor pe care marii jucatori le pot avea. Cu cat un mouse este mai performant cu atat si evolutia acestora va fi mai buna.

Un instrument relativ simplu, mouse-ul a trecut de la tehnologia cu bila la cea optica, ajutata de laser. Diferite forme, modele si contragreutati sunt folosite, mai ales in cazul sporturilor de jocuri video pentru a permit cea mai buna evolutie.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii