Vrei sa le faci tuturor pe plac?

Chiar daca nu pot spune despre mine ca sunt un om cu o experienta foarte mare de viata, stiu ca e aproape imposibil sa le faci tuturor pe plac. Si mai stiu si oameni care au incercat sa faca asta si au sfarsit epuizati si nemultumiti de ei insisi pentru ca la sfarsitul zilei, iti dai seama ca nu ai facut nimic pentru a fi tu multumit ci doar pentru a-i multumi pe ceilalti.

Nu am vrut niciodata sa le fac tuturor pe plac, pentru ca asa stiu sigur ca mie nu mi-ar mai ramane nimic. Vreau sa fiu egoist, sa ma gandesc la mine si apoi sa ma gandesc daca persoana respectiva ar actiona la fel in cazul meu.


Gandeste-te dac ae normal sa te comporti asa. Vrei un anumit lucru si il poti face singur? Go for it. Nu ai nevoie de alte persoane care sa te ajute, sa isi rupa din timpul lor pentru a te ajuta pe tine. E poate una dintre lectiile pe care le-am invatat acum ceva timp. Nu mi-a placut niciodata sa cer ajutorul altora si daca am putut, am rezolvat lucrurile singur.

Gandeste-te mai intai la tine si la beneficiile pe care le ai. Stiu ca suna putin egoist, dar chiar asa stau lucrurile. In viata nu o sa faca nimeni nimic pentru tine daca nu are nimic de castigat. Singurii care te vor ajuta cu inima deschisa sunt parintii si cativa prieteni foarte buni. Chiar si rudele iti pot intoarce spatele uneori.


Daca le vei face tuturor pe plac se vor gandi ca esti disponibil oricand si oricum, iar ulterior vor profita de bunatatea ta mai mult decat este cazul. Nu vrei sa faci asta, nu pentru ca nu e bine sa fii astfel, ci pentru ca nu iti place sa fii considerat un om slab de ingeri. Arata-le ca tu esti mai important si nu le acorda tot timpul tau. Asa iti vei prioritiza cel mai bine lucrurile.  

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii