Doriți să vizitați Lisabona și împrejurimile sale? Iată ce merită să vezi!

Care sunt cele mai bune lucruri de făcut și de văzut în frumoasa capitală portugheză situată pe malul râului Tajo cu prilejul unui city break în Lisabona? Ei bine, asta vom afla prin intermediul acestui articol care vă va convinge că un city break în Lisabona chiar merită.

Fie că mergeți pentru un weekend la Lisabona, o escapadă de câteva zile sau o săptămână, capitala Portugaliei are multe de oferit. Întinsă pe șapte colinde care au vedere la râul Tajo, Lisabona oferă toate plăcerile la care te-ai aștepta de la destinația vedetă din Portugalia, fără agitația turistică a altor capitale europene, însă totul depinde de perioada anului.

Catedralele gotice, mănăstirile, castelele maiestuoase și muzeele pitorești vor face parte din lista obiectivelor pe care trebuie să le bifați, dar vă veți bucura și mai mult să vă plimbați pe aleile înguste ale diferitelor cartiere atunci când faceți un city break în Lisabona.

Deci, ce să faci în Lisabona? Pentru a vă pregăti mai bine șederea acolo, v-am pregătit o listă de idei de lucruri de făcut și de vizitat în Lisabona.

  1. Castelul Sfântul Georges

Primul lucru de făcut când alegeți un city break în Lisabona este să vizitati Castelul St. Georges. Acest monument impunător este situat pe un deal cu vedere spre centrul istoric al orașului. Solid fortificat, este un castel care datează încă din epoca medievală. Astăzi este extrem de popular, iar terasele sale umbrite numite miradouro oferă priveliști superbe asupra Lisabonei și râului Tajo. Pe lângă priveliște, o vizită la Castelul Saint-Georges vă invită să descoperiți un muzeu care păstrează ruine antice, turnuri - inclusiv Turnul Ulise - zidurile și grădinile.

  1. Turnul Belem

O plimbare pentru a vedea Turnul din Belém este foarte recomandată. Înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, acest turn fortificat din secolul al XVI-lea este impresionant și magnific, cu arhitectura sa. În timpul vizitei dumneavoastră, veți putea contempla balcoanele magnifice și ornamentele sculptate în calcar, turnurile și statui impozante.

  1. Monumentul descoperirilor

Construit la Belém în 1960, Padrão dos Descobrimentos este un monument mare (52 de metri) care evocă vremea Marilor Descoperiri portugheze din secolele al XV-lea și al XVI-lea. Tot din Belém au plecat marii exploratori precum Vasco da Gama. Puteți să urcați în vârful monumentului pentru a vă bucura de o priveliște uluitoare asupra Tajului și a cartierului Belém.

  1. Miradouros de la Lisabona

Deoarece o priveliște uluitoare asupra Lisabonei nu poate fi ratată, de aceea este recomandat să mergeți pe unul dintre belvederele capitalei, mai ales că municipalitatea listează oficial șaisprezece la număr.  Așadar, vă spunem că merită din plin să vă planificați un city break în Lisabona, indiferent de sezonul în care puteți ajunge aici. Fabrica de Vacanțe este aici să vă ajute cu cele mai bune oferte de călătorie.

 

 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii