Cum se asigura garantia alimentelor in zilele noastre?

 Prevenirea esecurilor in materie de siguranta alimentara si evaluarea conformitatii cu reglementarile va pot ajuta sa va protejati brandul. Implementarea unui sistem de management al sigurantei alimentelor in conformitate cu standardul ISO 22000 orienteaza abordarea controlului retroactiv al calitatii al companiei catre o viziune mai proactiva, axata pe prevenire. Companiile trebuie sa se confrunte cu cereri puternice din partea organelor abilitate, clientilor si consumatorilor pentru a garanta activitati de productie sigure. Un sistem de management eficient adaptat activitatii profesionale va va ajuta sa preveniti erorile in materie de siguranta alimentara si costurile asociate si, bineinteles, va va oferi un nivel mai mare de fiabilitate in ceea ce priveste reglementarile aplicabile. 

Standardul ISO 22000 a fost structurat astfel incat sa fie compatibil si armonizat cu alte sisteme de referinta pentru sistemele de management internationale, inclusiv ISO 9001. Prin urmare, poate fi perfect integrat cu sistemele si procesele de management existente in compania dumneavoastra. ISO 22000 poate fi aplicat de catre orice entitate implicata direct sau indirect in sectorul agroalimentar. Aceasta ii vizeaza pe producatorii de ambalaje, detergenti, furnizori de servicii (curatare industriala, lupta impotriva agentilor patogeni/ paraziti etc.). Va permite sa evaluati si sa demonstrati conformitatea produsului in termeni de siguranta alimentara si sa demonstrati controlul exercitat asupra riscurilor alimentare.



Printre numeroasele beneficii asociate certificarii ISO 22000, ar trebui sa remarcam in special imbunatatirile masurabile ale performantei companiei in ceea ce priveste siguranta alimentelor in ceea ce priveste reglementarile aplicabile. ISO 22000 ofera un cadru care va ajuta organizatia sa:

-       sa implementati si mentineti un sistem de management al sigurantei alimentelor intr-un cadru precis si capabil sa se adapteze realitatii operationale si obiectivelor companiei dumneavoastra

-       sa intelegeti care sunt riscurile reale pentru clienti, consumatori si pentru afacerea dvs.

-       sa puneti bazele unei organizari eficienta pentru identificarea, monitorizarea si controlul riscurilor pentru sanatate cu care se vor confrunta produsele alimentare

-       sa structurati un instrument de imbunatatire a performantei sigurantei alimentare si mijloacelor de monitorizare si masurare eficienta a performantei alimentare

-       sa asigurati o mai buna conformitate cu reglementarile si indepliniti cerintele companiei sau grupului caruia ii apartine

Certificarea companiei conform standardului ISO 22000 va ofera un mijloc eficient de comunicare cu partile interesate si colaboratorii. Aceasta este o parte importanta a demonstrarii angajamentelor dumneavoastra in materie de siguranta alimentara in conformitate cu cerintele momentului in ceea ce priveste acest sector profesional.

Sicert va ofera servicii de certificare iso cu acreditare internationala. Certificarile pe care le punem la dispozitie clientilor nostri sunt recunoscute de toate institutiile si organizatiile atat in Romania, cat si in Uniunea Europeana sau non-U.E si sunt in conformitate cu standardele ISO si toate reglementarile internationale in ceea ce priveste acreditarea. 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii