Cum vă poate ajuta kinetoterapia în funcție de starea dumneavoastră de sănătate?

Auzim adesea tot felul de persoane care spun că s-au vindecat miraculos, iar anumite probleme de sănătate parcă au dispărut ca prin minune în momentul în care au apelat la un cabinet de kinetoterapie. Cunoscută drept tehnica medicală care ajută persoanele de toate vârstele ce au anumite afecțiuni medicale, boli sau răni care le limitează capacitatea de a se mișca, kinetoterapia este, de departe, una din cele mai eficiente tehnici medicale de recuperare.

Beneficii și bunăstare

Un program personalizat de terapie fizică poate ajuta oamenii să revină la nivelul lor anterior de funcționare și să încurajeze activitățile și schimbările stilului de viață care pot contribui la prevenirea unor disfuncții, la îmbunătățirea sănătății și a bunăstării generale. Vă întrebați ce face terapia fizică atât de importantă și de ce este important să ne adresăm la un moment dat unui cabinet de kinetoterapie? Vă spunem chiar în cadrul acestui articol!

Durere redusă simțitor

Exercițiile specifice și tehnicile de terapie manuală, cum ar fi mobilizarea articulațiilor și a țesuturilor moi sau tratamente precum ultrasunetele ori stimularea electrică, pot ajuta la ameliorarea durerii și la restabilirea funcției musculare și articulare, tocmai pentru a reduce durerea. Mai mult decât atât, într-un cabinet de kinetoterapie se găsesc soluțiile necesare pentru a preveni chiar apariția durerii după un anumit timp.

Evitați intervenția chirurgicală

Dacă kinetoterapia vă ajută să eliminați durerea sau să vă vindecați de o anumită afecțiune, este posibil să nu fie necesară intervenția chirurgicală. Și chiar dacă este necesară o intervenție chirurgicală, puteți beneficia de kinetoterapie preoperatorie. Mai mult, dacă urmează să intrați într-o intervenție chirurgicală mai puternică și vreți să fiți siguri de faptul că vă veți recupera cât mai repede, atunci puteți apela la cabinetul nostru de kinetoterapie, MovKinetic, pentru a beneficia de câteva ședințe de pregătire, ce vă vor fi de mare folos după intervenția în sine.

Vă puteți mișca mai ușor

Dacă întâmpinați dificultăți de a sta în picioare, de a merge sau de a vă mișca, indiferent de vârsta pe care ați avea-o, kinetoterapia vă poate ajuta. Exercițiile de întindere și întărire vă ajută să vă restabiliți capacitatea de mișcare. Prin personalizarea unui plan individual de îngrijire, orice activitate care este importantă pentru viața unei persoane poate fi practicată și adaptată pentru a asigura performanță și siguranță maximă.

Recuperare rapidă și eficientă după un accident vascular cerebral

Așa cum știm deja, imediat după producerea unui AVC este firesc să vă confruntați cu situația în care mobilitatea dumneavoastră nu mai este aceeași. Astfel, kinetoterapia vă ajută să puteți întări anumite părți ale corpului, recuperându-vă echilibrul mai mult.

MovKinetic vă ajută să vă recuperați starea de bine și să vă simțiți din nou în formă maximă!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii