Sfaturi de luat în considerare atunci când alegi mobilierul pentru terasă


 

O masă elegantă cu scaune confortabile, un balansoar sau un fotoliu puf, perne decorative și flori ornamentale, sunt elemente care îți vor transforma terasa într-una inedită. 

Alege mobilier de terasă în funcție de nevoi

Înainte de achiziționarea oricărui tip de mobilier pentru terasă, gândește-te la nevoile tale. Dacă ai nevoie de o zonă de luat masa alături de familie, de un loc special pentru relaxare, pentru petreceri împreună cu prietenii sau orice tip de eveniment ce include un număr mai mare de persoane, încearcă să alegi piese de mobilier funcționale, confortabile și variate. Măsuțe de cafea cu spațiu de depozitare, extensibile, scaune, fotolii puf, băncuțe cu ladă, rafturi, perne decorative, pune-le pe o listă de toate și selectează doar ce ai nevoie. Evită să încarci terasa cu elemente nepotrivite, fiindcă o terasă ar trebui să reprezinte o oază de liniște și relaxare. 

Optează pentru mobilier de calitate 

Când alegi mobilierul pentru terasă, este recomandat să acorzi o mai mare importanță bugetului, fiindcă face parte din acea categorie de articole pentru casă pe care nu le vei schimba în fiecare an. 

Deși este mai scump, mobilierul din lemn este preferat de toată lumea. Optează pentru piese din lemn de cedru sau tec, iubite pentru întreținerea lor ușoară sau pentru piese din metal sau răchită pentru un stil mai aparte. 

Mobilează-ți terasa cu o canapea din răchită și scaune balansoar, accesorizate cu perne decorative și vei obține un loc perfect de relaxare alături de familie. 

Selectează elemente de mobilier ușor de întreținut

Atunci când cauți mobilier pentru terasă, ar trebui să ai în vedere alegerea unuia ușor de întreținut. Piesele confecționate din răchită, tec sau metal sunt perfecte pentru orice anotimp, nu se deteriorează ușor, iar cu puțină atenție și curățare normală, vei putea să te bucuri mulți ani atât de mobilă, cât și de o terasă perfectă pentru serile și weekend-urile petrecute în familie sau alături de prieteni. 

Caută articole de mobilier funcționale

Pentru a te bucura la maximum de piesele de mobilier, poți opta pentru modele funcționale, cu dublu rol. Spre exemplu, optează pentru o masă de grădină funcțională, ce poate fi folosită atât ca măsuță de cafea, dar care are un sistem de ridicare ce îi permite ridicarea blatului suficient, astfel încât să fie ideală ca și masă de luat prânzul sau cina. De asemenea, o astfel de masă beneficiază de o zonă de depozitare, fiind perfectă atunci când vrei să ai la îndemână anumite ustensile pentru grătar. 

Alege scaune pentru gradină cu cadru pătrat, sub care poți depozita un puf sau un taburet de grădină, indispensabile atunci când ai oaspeți și ai nevoie de piese de șezut suplimentare. Chiar și o bancă cu spațiu de depozitare își găsește locul în zona mesei.  



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii