Masinile electrice

Tesla este brandul care se identifica in mod special cu masinile electrice. Ceea ce promite a fi o intreaga industrie verde - in care energia regenerabila reprezinta modalitatea de propulsie - devine din ce in ce mai important pentru lumea afacerilor la nivel global.

Combustie interna


Masinile clasice popularizate initial de Henry Ford functioneaza pe baza de combustie interna. Fie ca este vorba despre motoare pe benzina sau motorina, principiul este acelasi: un carburant este ars pentru a genera energie ce propulseaza automobilul. Dezavantajul consta in faptul ca motoarele pe baza de combustie interna elibereaza fum toxic constituit din compusi nocivi mediului natural in mod direct. Indirect, aceste gaze de esapament inrautatesc efectul de sera ce duce la cresterea temperaturii globale.

Motorul electric


Principala caracteristica a motorului electric este ca functioneaza pe baza unei energii regenerabile care costa foarte putin. Mai mult decat atat, nu polueaza in vreun fel, reducand impactul asupra mediului inconjurator la zero. Nici din punct de vedere al performantei, motoarele electrice nu lasa de dorit: acestea dezvolta un cuplu dinamometric maxim de la 0 rotatii pe minut ceea ce inseamna timpi mai buni de acceleratie si eliminarea nevoii unei cutii de viteze.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii