Taxiurile londoneze

Printre cele mai iconice simboluri ale Londrei, capitala Angliei, se numara si taxiurile. Ar putea parea un fapt trecut complet cu vederea pentru ca printre atractiile orasului se numara Big Ben, Palatul Buckingham sau chiar London Eye - o roata imensa ce permite privelisti extraordinare la altitudine. Ce semnifica taxiurile londoneze si cum sunt priviti soferii lor? Citeste in paragrafele urmatoare!

Un stil aparte


E un fapt stiut ca taxiurile londoneze arata putin diferit fata de cele regasite pe mapamond. Daca o caracteristica definitorie pentru taxiurile din Romania sau orice alta tara este culoarea galben (cea mai usor de identificat culoare de catre ochiul uman), taxiurile londoneze sunt toate negre. Poate din cauza traditionalismului englez culoarea aceasta, sau mai bine zis non-culoarea, este folosita pentru a marca distinctiv aceste automobile de toate celelalte. 

Tehnica si inovatie


Toate taxiurile londoneze clasice sunt aceeasi marca, au acelasi ampatament, caroserie si diferentieri tehnice, dar exista un foarte interesant fapt pe care nu toti il stiu despre aceste masini: unghiul de atac al rotilor este inegal astfel ca atunci cand soferul incearca sa vireze, roata dinspre interior se invarte mai mult decat cea din exterior. Asta permite taxiurilor londoneze sa aiba un unghi foarte mic de virare si sa se descurce prin aglomerata capitala britanica. 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii