City break în Budapesta – o experiență de relaxare și vizitare completă

Capitala Ungariei este recunoscută pentru multitudinea de obiective turistice pe care le are, dar și pentru faptul că este traversată de unul din cele mai spectaculoase fluvii din Europa – Dunărea. Cu o tentă ușor sobră, Budapesta este o capitală europeană care poate părea destul de simplă la prima vedere, însă pe măsură ce veți înainta în descoperire, vă veți da seama că acest loc este de-a dreptul impresionant prin suma tuturor detaliilor pe care vi le pune la dispoziție, atunci când admirați arhitectura obiectivelor turistice din zonă. Haideți să vedem ce puteți vizita într-un city break în Budapesta!

Monumente istoric, muzee și alte locuri fabuloase – Dealul Castelului

Acest cartier este situat în Buda și are un număr mare de locuri ce merită vizitate. Castelul Buda (Palatul Regal) este desigur un loc ce nu ar trebui ratat, iar pe lângă acesta mai putem aminți și Bastionul Pescarilor, precum și priveliștea pe care o oferă asupra Dunării. Tot aici veți găsi și Biserica Matthias, situat în Piața Treimii, loc în care se află statui și clădiri cu o arhitectură extrem de frumoasă. În cartierul Buda, este foarte plăcut să veniți pentru a vă plimba pe străzile pietruite, savurând o cafea și un prânz delicios în această zonă deosebită a orașului de pe Dunăre.

Clădirea parlamentului din Ungaria

Una din cele mai impunătoare clădiri din Budapeste este chiar cea a parlamentului maghiar, situată pe malul Dunării. Inspirată după designul și arhitectura Palatului Westminster din Londra, aceasta prezintă o arhitectură neogotică absolut superbă. Pe timp de noapte, aceasta este luminată, iar despre peisajul care rezultă nici nu are rost să vorbim, pentru că este o adevărată superbitate. Prin urmare, dacă ajungeți într-un city break în Budapesta, nu ar trebui să ratați acest loc.

Memorialul evreilor

Pe malul Dunării, lângă Parlament și Academia Maghiară de Științe, veți găsi un memorial dedicat evreilor înecați în apele fluviului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Membrii unui anumit partid fascist le ordonase să se descalțe, chiar înainte de a fi împușcați. Locul este foarte simplu de găsit, pentru că tot ceea ce trebuie să faceți este să mergeți de-a lungul țărmului de la Podul cu Lanțuri spre Parlament. Acest monument de mici dimensiuni a fost conceput de Can Togay și Gyula Pauer în 2005 și, actualmente, reprezintă una din cele mai interesante atracții pentru turiștii care vin aici pentru prima dată.

Bucurați-vă de câteva ședințe de relaxare la Băile Termale din Budapesta

Capitala Ungariei este un oraș care vă poate oferi o multitudine de posibilități de relaxare și de băi din care puteți alege. Spre exemplu, Băile Gellért sau Băile Széchenyi cu piscine foarte mari în aer liber, săli speciale și o mulțime de tratamente, vă vor ține în priza relaxării multe ore.

Ce spuneți de un city break în Budapesta?

 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii