Planificați călătorii peste văi cu un balon cu aer cald în Cappadocia

Dacă ajungeți în vacanță în Cappadocia, una dintre activitățile principale, pe care pur și simplu nu le puteți să le ratați este o plimbare cu balonul cu aer cald în momentul în care se crapă de ziuă. Pentru mulți dintre turiștii care ajung aici, aceasta activitate este o plăcere deosebită, în special datorită tuturor peisajelor spectaculoase pe care le pune la dispoziție această locație. În sezonul de vară, peste 100 de baloane cu aer cald ies imediat după ce apare răsăritul soarelui și oferă pasagerilor priveliști panoramice care pur și simplu nu par reale.  Acestea zboară zilnic pe tot parcursul anului, cu excepția cazului în care sunt anulate din cauza vremii nefavorabile, lucru care se întâmplă destul de rar. Experiența în sine este pur și simplu de neratat, iar dacă sunteți pasionat de stări extreme, atunci sunteți în locul potrivit.

Vizitați Muzeul în aer liber și Bisericile din Göreme

Pentru aceia dintre dumneavoastră care vor să continue ziua în stil mare după ce au avut ocazia să vadă toată Cappadocia de sus, una dintre activitățile principale este o vizită în Goreme, unde se află un muzeu absolut superb în aer liber. Acesta este inclus în patrimoniul UNESCO  și este format dintre-un grup mănăstiri și biserici sculptate în stâncă și o serie de chilii de călugări care dețin fresce fabuloase. Acestea din urmă datează din secolele 10-12, când Capadocia era un important centru religios bizantin.

Drumeție sau plimbare cu cai în Văile Roșii și Trandafirilor

Nu aveți cum să ratați nici două dintre cele mai spectaculoase Văi din Cappadocia și anume Valea Roșie și a Trandafirilor. Acestea se împletesc sublim între satele Göreme și Çavusin. În zona aceasta stâncile se rostogolesc și se arcuiesc prezentând unul dintre cele mai ademenitoare peisaje rustice, pe care nimeni nu își dorește să le rateze. Culorile par că prind viață motiv pentru care veți putea admira stânci roz pastel, galbene și portocalii, formate prin explozie vulcanică și prin milenii întregi de eroziune prin vânt și apă. Între stânci veți avea ocazia să admirați livezi luxuriante și terenuri de legume care în acest moment sunt îngrijite de fermierii locali, în timp ce sculptate în stâncă sunt ascunse biserici și ascunzători de pustnici, care datează din epoca bizantină.

Göreme

Cunoscut în acest moment în întreaga lume ca fiind unul dintre cele mai frumoase și mai speciale sate din lume, acesta este cu adevărat o destinație de neratat. Satul este pe jumătate îngropat în deal, iar fațadele caselor din piatră ascund un labirint de camere de peșteri care au secrete de tot felul. Göreme este centrul industriei turistice din Cappadocia, motiv pentru care vei descoperi aici o mulțime de magazine speciale.

 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii