Tanzanitul, o raritate care te face unică!


 

Tanzanitul – de ce este atât de rar?

Spre deosebire de alte pietre prețioase, care au fost descoperite acum sute de ani, tanzanitul se numără printre cele mai moderne. Cu toate acestea, popularitatea lui a crescut enorm, datorită promovării de care a avut parte în anii ’60, din partea unor mari retaileri de bijuterii, cu precădere Tiffany&Co. Astfel, astăzi a devenit a doua cea mai cunoscută piatră prețioasă albastră, după safir.

Există un singur loc în lume de unde se extrage tanzanitul: Nordul Tanzaniei. De aici provine atât raritatea, cât și numele său folosit în industrie. Numele real al mineralului de bază este zoisit, însă a fost prezentat publicului drept tanzanit, ca tribut al unicului loc de proveniență. 

Prin ce se deosebește tanzanitul?

Unul din atuurile tanzanitului este pleocroismul său. Cu alte cuvinte, tanzanitul are capacitatea de a-și schimba culoarea în funcție de unghiul din care este privit și tipul de sursă de lumină. Spre exemplu, o iluminare rece va oferi nuanțe de albastru, pe când iluminarea caldă va facilita apariția nuanțelor de violet.

De obicei, culorile care se pot distinge în majoritatea cristalelor de tanzanit sunt roșu-violet, albastru și verde-galben. Cele mai valoroase astfel de cristale au o culoare predominantă de albastru intens, asemenea safirului.

Bijutierii vor încerca să taie piatra prețioasă, astfel încât culoarea percepută să fie cea mai apreciată, din cât mai multe unghiuri. Astfel, bijuteriile cu tanzanit care rezultă vor fi mult mai scumpe.

Tanzanitul și beneficiile pe care le aduce

Tanzanitul are și o serie de efecte atractive asupra minții și corpului tău! 

Este o nestemată care aduce echilibru energetic în viața ta! În funcție de experiențele prin care trecem, acumulăm energii pozitive sau negative, iar de multe ori balanța poate înclina prea mult către o extremă. Ei bine, această piatră prețioasă se va asigura că vei rămâne echilibrat, indiferent de situațiile în care ești plasat.

Mai mult decât atât, îți aduce mai multă claritate asupra propriei persoane și ajută în procesul de meditație. Dacă încerci să meditezi și ți se pare dificil, poți încerca să porți o bijuterie cu tanzanit și te vei putea concentra mai bine.

Deși are o istorie mai scurtă, tanzanitul a devenit, în foarte puțin timp, una dintre cele mai populare pietre prețioase. Acest lucru se datorează în primul rând rarității sale, dar nici beneficiile pe care le poate aduce nu trebuie neglijate.

Dacă îți dorești să ieși în evidență, să fii unică și să transmiți un mesaj despre cât de modernă și deschisă la nou ești, trebuie neaparat să îți comanzi un accesoriu cu tanzanit! Pe Bijuterii TV găsești o colecție imensă de astfel de bijuterii, și cu siguranță poți alege una care să se potrivească stilului tău. Nu ezita și comandă chiar acum!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii