Sfaturi de condus pe drumuri proaste si vreme nefavorabila

Temperaturile sub zero grade, inghetul, zapada si inundatiile din ultimii ani au afectat calitatea multor drumuri din intreaga tara. In unele zone, soferii trebuie sa traverseze gropi, precum si drumuri nepavate si inundate pentru a ajunge la destinatie. Vremea poate fi imprevizibila, facand drumurile inselatoare. Gheata, zapada, ploaia puternica si ceata cresc semnificativ riscurile pe drumuri. Distantele de oprire se pot dubla cand e umed pe jos, si sa creasca de zece ori pe gheata si zapada, si daca nu puteti vedea clar, nu puteti reactiona la pericole. Conducerea in conditii meteorologice nefavorabile poate fi letala. Conducerea pe drumuri neasfaltate poate duce la pierderea tractiunii si, in final, la pierderea controlului. In plus, vizibilitatea poate fi redusa din cauza prafului greu; parbrizele pot fi avariate de pietre care sar, iar masina se poate avaria pe dedesubt.

Sfaturi pentru a conduce cu precautie
Reducerea vitezei va va ajuta sa evitati deraparea si sa pierdeti controlul. In cazul in care masina dvs. incepe sa se alunece, franati si ramaneti la o viteza mai mica.
Franarea pe drumurile nepavate poate determina masina sa se opreasca mai greu. Pastrati o distanta suplimentara intre dvs. si masina din fata, deoarece in aproape toate coliziunile din spate, masina din spate este de vina pentru ca nu a lasat suficient spatiu de franare. Aceste incidente pot afecta costul asigurarii dvs., iar daca ati luat o masina de la o firma de inchirieri auto veti pierde garantia. Distanta va permite, de asemenea, sa evitati pietrele si praful greu.
Drumurile inguste si curbele pot reprezenta, de asemenea, pericole pentru soferi. Cand va apropiati de o curba fara vizibilitate pe un drum ingust, incetiniti si pastrati masina cat de mult puteti pe margine. Avansati cu atentie. Daca drumul este prea ingust pentru a trece doua vehicule, incercati sa trageti pe dreapta si lasati cealalta masina sa treaca.
Daca este posibil, evitati condusul pe zapada si in alte conditii periculoase. Luati in considerare alternative cum ar fi transportul public.
Fiti pregatit - Chiar daca evitati sa plecati in conditii meteorologice periculoase, vremea se poate schimba. Ce puteti face:
  • asigurati-va ca autovehiculul dvs. este bine intretinut, si il duceti la controale regulate.
  • verificati in mod regulat anvelopele pentru a va asigura ca acestea sunt in stare buna si au o
  • adancime de rulare de cel putin 3 mm pentru a fi in siguranta pe umezeala.
  • asigurati-va ca exista antigel in radiator si ca aveti lichid de spalare a parbrizului.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii